The Cottage midden in de Yorkshire Moors

Groot-Britannië is één van mijn meest favoriete landen. Ik hou van Londen, maar ook zeker zoveel van the countryside en de pittoreske dorpjes en oude steden. Het wisselende weer, de tradities en prachtige landschappen.
Deze keer gingen we naar Norfolk en North Yorkshire, maar mijn blog gaat deze keer over ons verblijf in North Yorkshire. Midden in de Yorkshire Moors op een redelijk afgelegen locatie, dus veel rust en stilte. Church Houses in Farndale.

Hieronder het smalle weggetje naar Church Houses. In de Yorkshire Moors lopen de schapen gewoon los rond, dus een beetje opletten en niet te hard rijden.

Wij verblijven in The Cottage van Farndale Cottages. Het is een kleurrijk huisje, elke ruimte is mooi en is van alle gemakken voorzien. Het past precies bij de omgeving en het gevoel wat je hier krijgt.
Wij voelden ons direct thuis en op ons gemak.

Een groene hal en blauwe keuken.

Natuurlijk met echte Yorkshire Tea, want in Engeland kan je echt niet zonder thee.
Bij aankomst staat er een welkomstmand met allerlei lekkers voor ons klaar en in de koelkast melk en echte boter en alles komt uit Yorkshire.

Woonkamer met kachel en hout, die elke avond aan ging. Zo sfeervol en romantisch.

Er was een mooie en afgesloten tuin met geweldig uitzicht over de Moors. De afgesloten tuin was heel handig met de hond, want die was gelukkig ook welkom hier.

Boven twee prachtige en kleurrijke slaapkamers. Bijzonder ingericht en ieder met een eigen badkamer.

Naast het huis was een Inn, hier kan je naar toe gaan om te eten, maar je kan het eten ook bestellen en meenemen naar je eigen huisje. Dat beviel ons erg goed. Erg vriendelijke mensen ook.

In de omgeving is zoveel te zien. De kust is ongeveer een half uurtje rijden en de stad York een uur. Er zijn ook veel mooie authentieke dorpjes. Teveel om op te noemen eigenlijk.
Hieronder zie je Helmsley.

Rievaulx Abbey

Vissersplaatsje Staithes

Whitby, ook aan de kust, wat drukker met toeristen, maar wel erg bijzonder. Leuke straatjes met winkeltjes en tearooms. Whitby Abbey via de 199 steps en daar heb je tevens een prachtig uitzicht.

Vlakbij Whitby ligt Robin Hood’s Bay

Dichtbij ons in de buurt is Hutton-Le-Hole, echt een aanrader.
In de tearoom hebben we thee en een heerlijke scone met clotted cream en jam gegeten.
Cream tea heet dat in Engeland. Iets wat ik wel elke dag zou willen eten, vooral met verse scones.

Bank Top.
Hier waren vroegen de ironmines en reden hier treinen van en naar de mijnen. Dit duurde maar ongeveer 30 jaar, want toen waren de ijzerreserves al helemaal uitgeput. Sinds 1885 zijn deze dus al verlaten.
In het dal ligt Rosedale Abbey.

Saltbun-By-The-Sea, met strand, een pier en een prachtige tram om naar het strand te gaan.
Mooie kleurrijke strandhuisjes en ook een leuk klein stadje met wat winkels en een mooi station.

We hebben ook gewandeld in de omgeving. Er zijn veel wandelroutes in de Moors, in verschillende afstanden. De route, de bekende ‘Daffodil walk’, die wij hebben gelopen moet vooral in het voorjaar erg mooi zijn, want dan staat het er vol met narcissen.
Veel informatie over de Yorkshire Moors vindt je hier.

Het was moeilijk om afscheid te nemen van deze mooie plek. Wij hadden nog graag willen blijven en genieten van de mooie omgeving en geweldige cottage. Hier komen we zeker nog een keer terug!

Ter aanvulling wil ik nog vermelden dat ik niet ben gesponsord voor deze reis of door deze accommodatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *